1. nap – Az elsők

Amit raktak délig, leomlott estére. Amit estig raktak, leomlott reggelre.”

Így szólnak a Kőmíves Kelemen sorai, de az NBBH első napjára ez nem lett érvényes. Merthogy minden csapat reggel 8 órakor nekiállt tábort építeni, és délre, de még délután kettőre sem dőlt le egyik sem. Kellemes napsütésben állhattak neki a csapatok a pakolásnak, előkerült a sátor, a csónakok, és néhol a reggeli indítóitalok is.

10 óra magasságában már több helyszínen is állt a sátor, a GPS-t is elhelyezték a csónakokon, így az érdemi felkészülés is indulhatott, azaz a tájolás, a botok szerelése. Közben kiderült, hogy különböző fogadalmak, fogadások is köttettek csapatokon belül. Egy csapatnál például ha 25 kiló feletti ponty akad a horogra, máris izzítják a hajnyíró gépet, és egy szakáll, valamint férfiszinten drága frizura lesz a nagy fogás áldozata.

Egy másik csapatnál hét üveg pezsgő várja a fogási mérföldköveket. Első pontynál az első üveg, 10+-os a második, 15+-os a harmadik, 20+-os negyedik, 25+-os ötödik, 30+-os hatodik és 15+-os tükrös a ráadás, a külön kategória a hetedik üveg pezsgő. Reméljük nem kell hazavinni egyetlen teli üveget sem.

Persze számtalan ilyen lehet a több mint 150 csapatnál, a kabalák is előkerültek néhol a zsebekből, de már mindenki izgatottan várta a 14 órát. Ami nagyon lassan, de végül elérkezett, így mindenki csónakba ült, kijelölte a területét, majd ahogy lement a nap, már csak az első kapást, az első igazi halat várta lélegzetfojtva.

Az első 10+-os hal pénteken 22 óra előtt került horogra, Fonyód Hotel (83) helyen a JMM Bojli csapata által, a hal súlya 10 350 g. Az első éjszaka szintén Fonyódon, a Fonyód parton (85) a Balaton Carp Horgászboltnak sikerült legjobban, ők rögtön két 10+-os halat is horogra akasztottak (11 150 és 14 100 g), az eddigi legnagyobbat pedig Balatonfenyves Fenyves-alsó strandon (67) az ABIOTIC csapata fogta, 19 025 g-os súllyal.

De a java csak most következik, hiszen az első teljes nap vár a mezőnyre szombaton.

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]