2. nap – Az új nyerőszám a 33 650.

A szombati volt az első teljes nap, amit horgászattal tölthettek a csapatok és eseményekben nem volt hiány, sem magán a Balatonon, sem a versenyen.

A hétvégén több településen is szüreti bált tartottak, Ábrahámhegy felől népzene dallamai is leszűrődtek egészen a partig, Balatonszepezdnél pedig frontális baleset történt, szerencsére nagyobb tragédia nélkül.
 


Az első viharjelzés is megérkezett, de tényleg csak bepillantott kis széllel, mert hiába a rémisztő időjárás előrejelzés, az időjósoknak ismét nem sikerült beletrafálniuk. Persze már az elsőfokú viharjelzés is szedett „áldozatot”, az egyik csapat 12 órás büntetést gyűjtött magának, mert a jelzés ellenére túl messzire mentek be csónakkal. Itt is szeretnénk kiemelni, hogy mindenki nagyon figyeljen a távolságokra, ahogy a mentőmellény viselésének fontosságát is.
 

Most pedig jöjjenek az örömhírek. Vasárnap hajnalban, pontosan 2 óra 56-kor Balatonakarattyán (146) akkora pontyot fogott a Bakony Carp Team, hogy még a Balaton vízszintje is csökkent a kiemelés pillanatában. A fiúk a balatoni rekordot is megközelítették, de NBBH-rekordot jelentő 33 650 g-os gyönyörű halat fogtak, tehát egyelőre rekorderek. 20+-os halból eddig 5 darab akadt horogra, 53 csapat is fogott már legalább egy 10+-os halat, a legtöbbet eddig, 6 darabot a Balaton Carp Horgászbolt (85 Fonyód PART), akik ezzel 77 kg-ot meghaladó összfogással vezetik is jelen pillanatban a versenyt. Mögöttük az ABIOTIC (67 Balatonfenyves) 58 150 g-os összteljesítménnyel, a harmadik a Carp 4 U Hungary (87 Fonyód PART) 48 425-g-al.

Persze még nagyon az elején tartunk, bőven van idő szép halakat fogni, és erre csak biztatni tudjuk a csapatokat. 
 
Hajrá NBBH!

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]