3. nap – Mennyi? 30

Az idő változatlanul meleg, viszont a szélnek köszönhetően már másodfokú viharjelzés is nehezítette a versenyzők életét vasárnap. De ez a halakat zavarta legkevésbé.

A viharjelzés vasárnap egy újabb csapat 12 órás büntetését hozta, akik figyelmetlenségből messzebb merészkedtek a parttól a megengedettnél. Nem lehet elégszer elmondani, hogy mindenki figyelje a jelzést, és tartsa be a szabályokat.

Ezt leszámítva viszont a pozitívumok jellemezték az NBBH 3. napját. Lassabban indul a verseny mint az elmúlt években, nehezebben jönnek a kívánt kapások, még egyetlen csapat sem érte el a versenyhatárt, azaz a 10 darab 10 kg-os halat. Ugyanakkor ha nem csak a darabszámot, hanem a halak méretét nézzük, akkor nem lehet okunk panaszra.

 

Mert bizony már nem csak egyetlen 30+-os halat tudnak felmutatni a csapatok, az Aero Carp Mikbaits egysége Siófok Aranyparton (134) első mérlegelésénél 31 125 grammnál állt meg a mérleg. De több csapat is közel 20 kg, vagy afeletti hallal nyitotta a versenyt, így annak ellenére, hogy másodfok is nehezítette a versenyzők dolgát, 15+-os halból félszáz példány akadt horogra, 20+-osból pedig már 8-nál járunk.

Már 83 csapat fogott legalább 1 darab 10 kg feletti pontyot, de a jelenlegi dobogós három egység egyaránt 7 halnál jár. Ők sorban a Carp 4 U Hungary (103 025 g összfogás), Starbaits Hungary (100 400 g) és a Balaton Carp Horgászbolt (95 875 g).

Mi még mindig csak azt tudjuk mondani, a java még csak most következik.  

 
Hajrá NBBH!

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]