4. nap – Ha egyszer egy üzlet beindul!

 

Sok csapatnál nagyon örülnének egy jó hidegfrontnak, esőnek, lehűlésnek. Az egyik csapatnál még az is elhangzott, hogy az se baj, ha fél napon át másodfok van, mert utána talán megindulnak a halak.

Persze mondanunk sem kell, ezt nem a keleti-medencében mondták, ahol még nappal is sikerül szép nagy pontyokat kifogniuk a csapatoknak. De szépen lassan mindenhol beérik a munka.

A hétfői nap talán legfontosabb híre – a hajnalban Siófok Aranyparton fogott 31 125 gr-os hal mellett -, hogy a Starbaits Hungary csapata Balatonszemesen (105) délután negyed négykor kifogta a tizedik 10+-os halát, egy 15 250 gr-os tőpontyot, így ők az első csapat, akik teljesítették a versenybe kerüléshez szükséges minimumot, 151 375 gr-os összsúllyal.

Ám bizonyítva azt, hogy a Balatonon nem csak a széljárás fordul gyorsan, kedd korareggel már nem ők álltak az első helyen, mert a BHSZ Bait Bait Team (141 – Siófok Sostó Strand) – akik alig több mint 48 óra alatt megfogták a tíz halukat, közte két 20+-ost is -, beelőzték őket 155 125 gr-os teljesítménnyel. Ugyanezt a 48 órás „sprintet” hozta a DNS Baits is (126 – Zamárdi Hethland), akik 150 675 gr-al a harmadik helyen tanyáznak. Persze látva a mostani fejleményeket, nem lennénk meglepve, ha kedd 11 órára már nem ez lenne a sorrend.

A 33 650 gr-os versenycsúcsot elérő Bakony Carp Team is folytatta a menetelést és ezúttal fényes nappal sikerült megakasztaniuk egy 19 400 gr-os tőpontyot. De nem csak ők húztak bele, hiszen éjfél és a keddi napfelkelte közt, már 16 darab 15+-os halat akasztottak meg a csapatok. Erős napnak nézünk elébe.

Szintén örömteli, és őrült izgalmakat ígér a hátralévő napokra, hogy a szektoreredmények kezdenek kiegyenlítődni, nyitott a verseny. Tehát úgy tűnik, a csapatok kezdik kiismerni a pályákat, kezdenek beérni az etetések, az izgalmi faktor meredek emelkedésnek indult. Kedden 11 órakor érünk el a XI. NBBH félidejéhez, tényleg ember legyen a talpán, aki megmondja mi vár még ránk szombat reggel 8 óráig.

 
Hajrá csapatok! Hajrá NBBH!

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]