And the winner is…

2023. október 7-én lezárult a világ leghosszabb pontyfogó horgászversenye. Legalábbis a XI. alkalom. A 186 órán át tartó versenyben 151 csapat vett részt, nem mindennapi izgalmakat szolgáltatva.

A zárórendezvényt – immár hagyományosan – a verseny központjában, Révfülöpön tartották. A győztes csapat a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján derült ki. Idén már csak a 10 kg-nál nagyobb halak számítottak a versenyben, így minden eddiginél nagyobb kihívások vártak a horgászokra. Ráadásul az időjárás újabb csavart hozott a történetbe, feje tetejére állítva az előzetes várakozásokat.

Természetesen nem csak az összsúly tekintetében történt rangsorolás, hanem a 7 szektor legjobbjai is kaptak díjat, valamint számtalan különdíj is gazdára talált. A 25 kg-nál nagyobb halakat, a jackpotot, azaz a verseny történetének legnagyobb pontyát, ami 33 650 grammal, valamint a szektorok első három helyezettjét is díjazták.

A XI. NBBH versenyén összsúly alapján a 4. helyezett csapat a KATTANT BARBÁROK CARPTEAM, akik 171,975 kg halat fogtak ki, a Balatonszárszó Bendegúz tér versenyhelyen, és helyezésükkel egy 600.000 forintos Pontycentrum utalvány is az övék.

A 3. helyen végzett a Quantum Radical Mikbaits csapata, akik 172,455 kg-mal végeztek a Tihany Sajkod Mohosz tanya versenyhelyen nyújtva kiemelkedőt. A helyezéssel még 1 millió forint pénznyeremény is ütötte a markukat.

A 2. helyen a Carpio Mikbaits végzett, akik 172,775 kg-mal a dobogó második fokát kaparintották meg a balatonlellei Virág Strandon horgászva, ami a kupa és érmek mellett 1,5 millió pénznyereményt is hozott a csapatnak.

A 2023-as Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny győztese pedig a CarpSoul Hungary, akik a XI. NBBH-n 176, 8 kilogram összsúlyt horgásztak össze tíz legnagyobb halukkal. A csapatnak Balatonakali Büte versenyhely hozott szerencsét, bár esetükben nem szabad a szerencsére fogni a sikert, hiszen évek óta a legjobbak közt találkozhattunk a nevükkel az NBBH-n.

Az eredményhirdetés után a verseny hivatalos honlapján a statisztikai oldal újra él, így minden adat elérhető az érdeklődők számára.

Mindenkinek köszönjük, aki bármit segített abban, hogy ez a verseny idén is horgászünneppé válhasson.

Jövőre is hajrá NBBH!

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]