Eredményhirdetés

2022. október 8-án lezárult a világ leghosszabb horgászversenye. A 190 órán át tartó versenyben 113 csapat vett részt. A zárórendezvény a verseny központjában, Révfülöpön került megrendezésre.

A győztes csapat a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján derült ki, és idén csak a 9 kg-nál nagyobb halak számítottak a versenyben, így minden eddiginél nagyobb kihívások vártak a horgászokra. Természetesen nem csak az összsúly tekintetében történt rangsorolás, hanem az 5 szektor legjobbjai is kaptak díjat, valamint a legnagyobb tükörponty és legnagyobb tőponty is érdemelt díjat, valamint a 25 kilogrammnál nagyobb halat horgászó csapatok is és a napi legnagyobb halakat a partra segítő csapatok is kaptak kupákat és a velük járó egyéb díjazásokat.

Az ünnepélyes zárórendezvényen a díszvendégek között volt Kondor Géza, Révfülöp Polgármestere, Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, Dr. Navracsics Tibor, Területfejlesztésért és az Uniós források felhasználásáért Felelős Tárca Nélküli Miniszter.

A zárórendezvényen nemcsak a megmérettetésen résztvevő csapatok, hanem a versenynek helyt adó települések képviseletében a Polgármesterek is megjelentek.

Mindig amikor egy mérföldkőhöz érünk, az egy korszaknak a végét jelenti. Amikor valaminek vége akkor pedig kezdődik egy új. Dr. Navracsics Tibor, Területfejlesztésért és az Uniós források felhasználásáért Felelős Tárca Nélküli Miniszter a X.NBBH zárórendezvényén bejelentette a verseny új nevét, ami 2023-tól Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny lesz.

Az összsúly eredmény alapján a 4. helyezett  csapat a QUANTUM RADICAL & MIKBAITS lett. Díjuk egy 600.000 forint értékű ajándékutalvány.

A X. NBBH harmadik helyezett csapata a Silverbaits Borza Lake lett, 1.000.000 forint pénz nyereményben részesülnek.

A második helyezett csapat a Carpsoul Hungary, díja 1.500.000 forint pénznyeremény.

Akik pedig a 190 órás versenyen a legelőkelőbb helyen végeztek, vihart, hullámokat legyőzve az első díjat bezsebelve tértek haza, a Pötyi Carp Team.

A győztes csapat díja 2.500.000 forint pénznyeremény, és a kupák amik örökké emlékeztetni fogják őket erre a versenyre.

Emellett a MOHOSZ felajánlásából egy extra serleget is kaptak.

Az első és második helyezett között mindössze 250 gramm volt a különbség. Nagyon kiélezett volt a verseny, és az utolsó percekig tartott a küzdelem.

A hírzárlatnak vége, a verseny hivatalos honlapja és a statisztikai oldal újra él, így minden adat elérhető az érdeklődők számára.

X. NBBH – 9. NAP – VIDEÓ ÖSSZEFOGLALÓ

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]