1. nap

A jubileumi verseny kezdő napján, szeptember 30-án reggel 7:00 órától foglalhatták el a csapatok a sorsolás útján megszerzett helyszíneket, a délelőtti órák jórészt a táborok kialakításával, a környezet felfedezésével telt. A vízreszállással még várniuk kellett, ugyanis 11:00 órakor indult mind a 113 csapat számára a 190 órán át tartó kihívásokkal, életre szóló élményekkel teli verseny.

Az időjárás a verseny területének nagy részén kedvezett a pakoláshoz, a helyszínek feltérképezéséhez. Napközben a középső medencében adtak ki elsőfokú viharjelzést, ami a verseny szabályzata szerint arra kötelezi a résztvevőket, hogy vízre szállás esetén kettő ember tartózkodjon a csónakban. Ez a szabály egyébként az éjszakai horgászatra is vonatkozik a verseny teljes ideje alatt. A versenyző csapatok és a drukkoló tömeg is ugyanazt várta egész nap, az első értékelhető halat. Az idei évben a 9 kg feletti halak számítanak a versenyben, az abszolút győztest a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján hirdetik majd ki.

Este, 19:30 után akadtak horogra az első halak, volt olyan csapat amely rövid időn belül kettő értékelhető halat is magáénak tudhatott már az első napon.

A rendezvény teljes ideje alatt érdemes követni a közösségi oldalainkat és a verseny hivatalos honlapját is ahol folyamatosan jelentkezünk friss információkkal.

X. NBBH – 1. nap – videó összefoglaló

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]