6. nap – Itt van az ősz, itt van újra?

A szerdai nap szava a viharjelzés lett. A csapatok délig egyáltalán nem mehettek vízre, és csak este 18 óra után használhatták a teljes pályát, mert csak ekkor állt vissza az alapfok.

Így a nap első felében érthető módon nem történt semmi, bár ez ebben a formában nem teljesen igaz. Mert ugyan a viharjelzést okozó szél az északi partot nem bántotta különösebben, cserébe a déli partot csúnyán megtépázta. Sátrakat rongált, csónakokat is elsodort.

A legrosszabbul a Starbaits Hungary járt, náluk már a vihar elvonulta után dőlt egy fa az utánfutóra. A fiúk szerencsére a víz közelében voltak, így személyi sérülés nem történt. Mindenesetre úgy tűnik, velük mindig történik valami, hiszen ők találták meg a verseny előtt a Zánkáról elsodort csónakot is.

Aminek viszont maradéktalanul örülhetnek, hogy csütörtök reggel ők állnak a verseny élén. A top 3-ban még mindig a Starbaits Hungary (105 – Balatonszemes Adventista tábor – 160 825 g), a DNS Baits (126 – Zamárdi Hethland – 160 625 g) és a BHSZ Bait Team (141 – Siófok Sóstó Strand – 157 850 g) áll, ebben a sorrendben.

Azt is örömmel jelentjük, hogy immár 10 csapat van versenyben és további 11 ostromolja a 10 darab 10 kg-os határt, de lesz ez még több is.
Szerdán 32 darab 15+-os halat fogtak a csapatok, jelenleg már 143 darabnál járunk a versenyben.

20+-os ponty 24 darab akadt horogra, 25+-osból 3 darabot mutat a mérleg és ott a két 30 kg feletti halunk is.
Összesen 540 darab fogott halnál tart a mezőny, és 129 egység is fel tud mutatni már legalább egy mérlegelhető halat.

Két szomorú hír a végére. Sok csapat megtámadta a vizet mikor visszavonták a másodfokú viharjelzést, ám túl lelkesen. Kilenc csapat kapott 12 órás büntetést az 500-as behúzási táv megsértése miatt elsőfok alatt. A másik rossz hír, hogy halászok is megjelentek a horgászversenyen. Méghozzá adathalászok, így bizonytalan időre a Facebook-játék felfüggesztve. Itt is elmondjuk, hogy az NBBH senkinek nem kéri el a bankkártya adatait!

Ami pedig az időjárást illeti, csütörtökön igazi napsütéses őszi idő várja a csapatokat, reméljük a halak is szeretni fogják.

Hajrá NBBH!

Megosztás

Facebook

Instagram

[profilegrid_login]